De thuisreis: Rosamunde Pilcher

thuisreis

De thuisreis
Jaar:2008
Uitgeverij:The House of Books
Genre:Romantische fictie
Pagina’s:863
SBN:9789047501770
Judith Dunbar is veertien als ze wordt ondergebracht op een kostschool in Cornwall omdat haar familie in het buitenland verblijft. Ze sluit vriendschap met de eigenzinnige Loveday en leert een nieuwe wereld kennen: de rijkdom en glamour van de Britse aristocratie. Het landgoed van Lovedays familie voelt als een tweede thuis. Totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en Judith weer helemaal op zich zelf aangewezen heel andere dingen leert, over moed en over liefde. Ze zal een lange reis moeten maken voor ze eindelijk thuis kan komen. De thuisreis is een grootse, meeslepende roman, met het reliëf van het echte leven, rijk aan detail, zorgvuldig en subtiel in observatie.
Mijn reactie van het boek *****
Wat een dikke pil was dit zeg,maar zo de moeite waard,je moet hier echt de tijd voor nemen en van genieten want dat is het boek echt waard.Het draait allemaal om het leven van Judith dat je vanaf haar veertiende jaar volgt,als eenmaal haar moeder en haar zusje naar haar vader in het buitenland gaan komen en steeds meer personen in het boek voor waar Judith de rest van haar leven mee te maken gaat krijgen ook deze personen zijn zo geweldig beschreven dat je ze niet vergeet,zeker Loveday is iemand die ik niet ga vergeten want ook haar verhaal vond ik zo mooi in dit boek.In de tijd van de oorlog volg je wat er van iedereen terecht is gekomen en wie deze ellende allemaal overleeft heeft en hoe.Gewoon prachtig tot het einde.
bolklein

Een gedachte over “De thuisreis: Rosamunde Pilcher

Voeg uw reactie toe

  1. Ik las dit boek al een aantal keren eerder en heb zelfs de serie op dvd (niet Nederlands ondertiteld). Zoals eerder gezegd is Rosamunde Pilcher een van mijn favoriete schrijfsters en van alle boeken die ze schreef, is dit mijn favoriete boek. Het is er nu eindelijk ook digitaal, dus ik heb het aangeschaft en herlezen. En weer verloor ik mezelf in dit prachtige verhaal. Je wordt er in meegesleept, het laat je niet los. Alle personen gaan voor je leven en je gaat van ze houden. Wat heeft Rosamunde Pilcher toch geweldig mooie boeken geschreven. In 2000 verscheen haar laatste boek; sindsdien beschouwt ze zichzelf als gepensioneerd. Ze is inmiddels 88 jaar en woont in Schotland. Haar zoon Robin Pilcher schrijft ook.
    Meer recensies van boeken van Rosamunde Pilcher: KLIK
    Aantal sterren (maximaal 5) *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: