Verraad: Abigail Haas

verraad

Verraad
Jeugd thriller
Auteur: Abigail Haas

Uitgever: De Fontein
Jaar: 2014
Pagina’s: 325

Anna en Elise zijn onafscheidelijk. Nu ook golden boy Tate voor Anna gevallen is, lacht het leven haar toe. Een weekje Aruba met haar vrienden wordt één groot feest, tot ze Elise vermoord aantreffen in hun vakantiehuis. De politie verhoort hen één voor één, en Anna en Tate worden opgepakt. Al snel komt Tate op borgtocht vrij, maar voor Anna begint een nachtmerrie als hoofdverdachte. Ze moet het proces afwachten in de cel. Hoe kan ze de jury overtuigen van haar onschuld nu alles tegen haar wordt gebruikt?

Mening Mieke

“Verraad” is de eerste YA thriller van deze schrijfster. Ik vond het geen hoogvlieger, maar een leuk boek die ik met plezier heb gelezen.

Anne heeft een hartsvriendin Elise en ze zijn onafscheidelijk. Ze doen alles samen en Anna is Elise heel trouw ondanks dat ze een vriend Tate in haar leven heeft.

Als ze met hun vriendengroep besluiten om naar Aruba te gaan met vakantie, weten ze nog niet wat een drama hun staat te wachten.

Elise wordt vermoord aangetroffen in hun vakantiehuis en in de eerste plaats wordt Tate opgepakt als verdachte.

Anna beland in een nachtmerrie, als Tate op borgtocht wordt vrijgelaten en zij de hoofdverdachte wordt.

Zij wordt gearresteerd en moet haar proces afwachten in de gevangenis. Intussentijd verlaat de vriendengroep het eiland Aruba en Anna blijft gebroken achter..

Je vraagt je af wat het vonnis is: schuldig of onschuldig ? Het kan nog alle kanten op gaan, vooral als ze verneemt dat de officier van justitie corrupt is.

Het verhaal bleef mij boeien totdat het plot kwam. Ik weet nog steeds niet wat ik daar van denken moet.

Ik vond het vreemd en afgekapt en bovendien erg wazig…

Tijdens het lezen dacht ik dat het een 5* boek zou worden, maar door het einde ( wat mij erg tegenviel ) is 3* meer op zijn plaats!

 

Mening: Clasien  2-5- 2014

Twee hartsvriendinnen Elise en Anna gaan samen met hun andere vrienden een week op vakantie. Hier slaat het noodlot toe, Elise wordt vermoord. De hechte vriendenclubje valt uit elkaar, en allen wijzen Anna als schuldige aan. Valse getuigenissen, verraad door goede vrienden, ouders die hun kinderen vrijkopen…. Anna belandt in voorarrest je volgt de rechtszaken met alle leugens. Je gelooft in Anna’s onschuld totdat……

 

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: