Het roer om: Lucy Diamond

hetroeromHet roer om
Auteur: Lucy Diamond
Uitgever: Van Holkema& Warendorf
Jaar: 2012
Pagina’s: 384

 

Polly Johnson is een succesvolle zakenvrouw. Ze geeft geld uit als water, drinkt elke dag champagne in een exclusieve club en woont in een groot appartement in Londen. Dan slaat het noodlot toe: Polly verliest haar baan. Voor ze het goed en wel beseft staat haar woning in de verkoop en is er niets meer over van haar luxeleventje.
Noodgedwongen trekt ze bij haar ouders in, die in een klein huisje op het Engelse platteland wonen. Als ze haar zus Clare weer ziet, wordt Polly voor het eerst geconfronteerd met haar afstandelijke en egocentrische houding. Ze begint zich te realiseren hoe eenzaam en kaal haar leven in Londen was. Maar net als ze zich eindelijk weer wat gaat openstellen voor anderen, komt ze haar jeugdliefde Jay tegen, van wie Polly niet voor niets voorgoed afscheid had genomen…

Mening Natasja

Een erg leuke chicklit, die duidelijk laat zien wat belangrijk is in het leven.
Zodra Polly zonder werk komt te zitten en weer geconfronteerd word met haar thuis, veranderd er zo veel in haar leven dat ze het in het begin zelf niet eens in de gaten heeft.
De relatie tussen haar ouders en haar zus Clare staat erg op een laag pitje omdat Polly jaren wel erg hoog van de toren heeft geblazen.
Ik vond Polly in het begin van het verhaal ook totaal niet leuk, waarom denken sommige mensen toch altijd dat ze meer zijn dan andere?
Gelukkig laat haar zus Clare zien wat geborgenheid en liefde is, en leert ook Clare dat ze niet jaloers hoeft te zijn op het luxe leventje dat Polly leeft.
Het verhaal zit erg goed in elkaar en er zit zeker een wijze levensles in.

 

Mening Marjon 

Wat een heerlijk feelgood-roman. Het leest lekker weg, karakters zijn goed uitgewerkt en er zit ook nog de nodige diepgang in. Er zit zelfs een kleine boodschap in; Polly ontdekt waar het leven nu echt om draait. Ik heb genoten. Een aanrader!

bolklein

 

Een gedachte over “Het roer om: Lucy Diamond

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: