In vrije val: Nicola Moriarty

in vrije valIn vrije val

Auteur: Nicola Moriarty

Uitgever: De Fontein Romans & Spanning  

Jaar: 2014

Bladzijden: 320

Isbn: 9789032513146  

Website:http://nicolamoriarty.com.au/

Andy is dood. En nu moeten zijn verloofde Belinda en zijn moeder Evelyn verder met hun leven. Maar hoe?

Belinda sluit zich op in haar flat, ervan overtuigd dat zijn dood háár schuld is. Het helpt ook niet dat Andy’s moeder dat luidkeels verkondigde op de begrafenis. Een serie onverklaarbare gebeurtenissen overtuigt haar ervan dat als Andy er zelf niet meer is, zijn geest in elk geval nog wel rondwaart. Maar is zijn laatste geschenk aan haar genoeg om haar weer vaste grond onder de voeten te geven?

Evelyn reageert op het nieuws door winkeldiefstal te plegen (één keer maar), een zondebok te zoeken (Belinda, natuurlijk), en een parachutesprong te gaan maken (dat leek heel logisch, op het moment zelf). In vrije val beseft ze dat haar houding naar Belinda toe geen schoonheidsprijs verdient. Maar dat hardop zeggen gaat méér moed kosten dan ze nodig had om uit een vliegtuig te springen…

Nicola Moriarty woont met haar gezin in Sydney, waar ze ook lesgeeft aan de universiteit. ‘In vrije val’ is haar eerste roman. Dit boek is geknipt voor iedereen die ook genoot van van Jojo Moyes’ ‘Voor jou’ en de boeken van Santa Montefiore.

Mijn reactie van het boek: *****

Hoe ga je om met het verlies van je zoon of verloofde?Je leest het allemaal in dit mooie boek.Je krijgt steeds een verhaal te lezen van Belinda en dan weer van Evelyn en ook nog enkele andere personen dat erg goed afgewisseld word.Het is vrij luchtig geschreven en toch voel je het verdriet en pijn van iedereen.Ik had dit boek dan ook vrij snel uit en dat wil wel wat zeggen want je wil alleen maar doorlezen.Komt Andy spoken of draait Belinda helemaal door?Het waren allemaal leuke karakters die je niet snel zal vergeten,zoals op de samenvatting al staat dat het geschikt is voor de lezers van Jojo Moyes,  kan ik me wel iets van voorstellen want ook dat boek was toch ondanks het verdriet luchtig en prettig geschreven.Dit soort boeken mogen er voor mij dan ook meer komen.

bolklein

 

Een gedachte over “In vrije val: Nicola Moriarty

Voeg uw reactie toe

  1. Een mooi boek, dat staat vast, maar toch met een dubbel gevoel. Wanneer Andy plotseling overlijdt, gaan Evelyn (moeder), Belinda (verloofde)en zijn broer allemaal verschillend met dit verlies om. Evelyn wordt rancuneus en geeft Belinda de schuld, Belinda omarmt haar verdriet en gaat zover dat ze Andy levendig houdt in haar wereld. Zijn broer gaat rebels gedrag vertonen. Allemaal met de beste bedoelingen, maar tot verdriet van de ander. Meestal groeit een band in zulke omstandigheden, nu keert Evelyn, Belinda haar rug toe. Ieder verteld zijn eigen verhaal met emoties, een lach en een traan. Sterren: 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: