De dansmeester: Julie Klassen

dansmeesterDe Dansmeester (2014)

Van Julie Klassen
Website:www.julieklassen.com
Romans
Uitgever: voorhoeve
ISBN: 9029722223
464 pagina’s

De Londense dansleraar Alec Valcourt besluit met zijn moeder en zus te verhuizen naar Devonshire om daar een nieuw leven te beginnen. Maar tot zijn verbazing heeft een rijke weduwe alle vorm van dans in dit plaatsje verboden. Gelukkig vind Alec onverwacht een bondgenoot in de dochter van de weduwe; Julia Midwinter. Hoewel hij in eerste instantie niets moet hebben van haar flirterige gedrag, ontdekt hij dat achter haar opdringerige voorkomen een kwetsbare ziel schuilt.

 

Reactie van het boek door: Marjon *****

De samenvatting is wel erg kort door de bocht; het boek gaat over veel meer dan dat. Wat een prachtig boek is dit! Ik was verloren vanaf de eerste bladzijde. De kracht van het verhaal zit “m in het feit dat Julie Klassen de mensen zo eigentijds neerzet in een heel andere tijd met andere normen en waarden. De dansmeester in dit verhaal is een heel originele insteek en elk hoofdstuk begint met een berichtje, citaat of wetenswaardigheidje van lang geleden, wat aansluit op dit verhaal. Het geloof gaat pas aan het eind een rol spelen maar overheerst niet. Wat een aanrader!

Mijn reactie van het boek *****

Het eerste waar ik bij dit boek aan moest denken is de film Footlose waar ook niet in gedanst mocht worden.
Het was een geweldig verhaal met veel geheimen en verdriet die allemaal met het verleden te maken hebben.Komt de waarheid aan het licht? en zullen Alec en Julia een toekomst samen kunnen hebben?
Meerder personen spelen in dit boek een rol en hebben allemaal een eigen verhaal die met Julia of Alec te maken heeft,dit word erg mooi en gevoelig naar het einde toe gewerkt,zodat je het dicht slaat met een zucht en een glimlach.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: