Echo van de tijd: Pamela Hartshorne

echovandetijdEcho van de tijd (2012)

Van Pamela Hartshorne
Website: http://www.pamelahartshorne.com/
Historische romans

432 pagina’s

York, 1575. Als Hawise Aske op de markt naar een knappe vreemdeling glimlacht, is dat de eerste in een reeks gebeurtenissen, getekend door jaloezie, haat en verlangen. Hawise wordt al snel beschuldigd van hekserij – en voor een jonge vrouw in het Elisabethaanse York is er geen ontkomen aan de gevolgen van die beschuldiging. Meer dan vier eeuwen later reist de Amerikaanse Grace Trewe af naar het vervallen huis in York dat ze van haar peettante heeft geërfd. Grace is vastbesloten kort te blijven – zelfs nadat ze haar knappe buurman Drew ontmoet. Maar naarmate ze langer in het huis is, raakt ze gefascineerd door haar steeds realistischere dromen over een onbekende vrouw uit een vervlogen verleden. Drew is onder de indruk van de levensechte details die Grace met hem deelt, maar maakt zich ook zorgen. Is Grace langzaam gek aan het worden? Of is haar leven op een of andere manier verbonden met dat van de vrouw die ooit als heks werd verdronken?

Uitgever: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000315741

Reactie van het boek door: Marjon *****

Wat een boek! Niet meer weg te leggen. De balans ‘gewoon roman’ en fantasy is precies goed en houdt je in de ban. Geesten van weleer, tijdreizen, boosaardige entiteiten, heksen en de heksenjacht… Het wordt zodanig gebracht dat het lijkt alsof het echt kan gebeuren en wie zegt dat dat niet zo is? En dan wordt het Samhain (Halloween) en wordt het pas echt spannend. Een boek om nooit meer te vergeten. Wat een aanrader!

bolklein

2 gedachten over “Echo van de tijd: Pamela Hartshorne

Voeg uw reactie toe

 1. nou marjon was een goeie aanrader ook voor mij *****
  Zodra ik in het boek begon was ik eigenlijk al verkocht, het begint meteen al spooky en het is net als bij Grace of je mee word genomen naar 1575 en dat je daar zelf alles meemaakt.
  Bij een film hoor je vaak aan de muziek of het spannend word,maar op één of andere manier voelde ik in dit boek ook die sfeer van spanning.
  Het heen en weer van vroeger naar nu zat daarom ook erg goed in elkaar.
  Soms heb ik het even weg moeten leggen omdat sommige stukjes je best aangrijpen,ik kan me zo ook wel voorstellen waarom vroeger de mensen als heksen werden gezien.
  Een boek wat letterlijk wel even rond blijft spoken in mijn hoofd.

 2. Dit boek heeft een grote indruk op mij gemaakt, wat fantastisch geschreven.
  Het verhaal heeft twee verschillende lijnen die wel bij elkaar horen. Je glipt van York 1575, het leven van Hawise Aske, met de heksenvervolging en de pestepidemie zo terug in het leven van Grace Trewe, vier eeuwen later, die een huis in York heeft geërfd van haar peettante. Vanaf het begint dat Grace dit huis
  betreedt krijgt ze visioenen van het leven dat Hawise leefde. Ik heb vaker boeken gelezen met overgangen naar andere tijden, maar geen één daarvan liep zo vloeiend over als dit verhaal. Geweldig een top 10 plaats! En een dikke 5*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: