De reiziger 1 :Diana Gabaldon

de reiziger 1De Reiziger / 1 (1999) (2013)

Van Diana Gabaldon
Website:www.dianagabaldon.com
Romans

736 pagina’s

Deel 1 van de Reiziger-cyclus. Als Claire Randall kort na de Tweede Wereldoorlog voor de tweede keer op huwelijksreis gaat naar Inverness, biedt het adembenemende berglandschap van de Schotse Hooglanden aanvankelijk de gewenste rust. Tot Claire tijdens een wandeling per ongeluk een steen aanraakt die deel uitmaakt van een eeuwenoude magische kring van stenen en wordt teruggevoerd naar het verleden, naar het Schotland van de achttiende eeuw. Als Sassenach, een buitenstaander en Engels bovendien, wordt ze al snel het doelwit van samenzweerders die de belangen van de verschillende clans behartigen, en zo raakt ze betrokken bij de Schotse onafhankelijkheidsstrijd. Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens hopeloos verliefd op de aantrekkelijke clansman James Fraser van de clan MacKenzie…

Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
ISBN: 9022535940

Mijn reactie van het boek *****

Wat was ik nieuwsgierig naar dit boek ,zeker na alle reacties op dit boek,maar ik zag er erg tegen op omdat het een dikkertje is.In het begin heb ik er even aan moeten wennen zeker omdat veel in dat stuk over vroeger ging en wat er gebeurd was 200 jaar eerder,als Claire eenmaal in de achttiende eeuw beland word het alleen maar mooier en mooier,er zit eigenlijk voor iedereen wel wat in,of het nu de oorlog de humor of de liefde is.
Ik heb tijdens het lezen steeds gedacht dit is zeker 4* waard,maar het gekke is ik ging er mee slapen en ik stond er weer mee op ,ik denk ook omdat het een verhaal is wat ik zomaar niet vergeet,gewoon heel erg apart en verslavend en ik wil zeker het volgende deel lezen.(wat schijnbaar nog dikker is).Vergeet niet te kijken op haar pagina naar de stukjes video dan krijg je een beeld bij de personages ik vond dat geweldig.

2 gedachten over “De reiziger 1 :Diana Gabaldon

Voeg uw reactie toe

 1. Mening Marjon (16-2-2011):
  Je leest 736 bladzijden iets minder snel uit dan de boeken van rond de 300 bladzijden 🙂 Maar oh wat was het dat waard. Elke bladzijde van dit boek is het waard en het laat je niet meer los. Wat lijkt op Fantasy is amper Fantasy op dat punt na dat Claire verdwijnt naar 200 jaar eerder. Daarna wordt het een geweldige historische roman die zich voornamelijk in het Schotland van rond 1743 afspeelt en waar je wordt meegesleurd in het leven van toen. De oorlog met Engeland, het leven, het bijgeloof, de fytotherapie ((planten-en kruidengeneeskunde) heel interessant voor deze fytotherapeut). Wat niet zo goed wordt uitgediept zijn de gevoelens van Claire, want het zal je maar gebeuren dat je opeens 200 jaar wordt terug gezet. Maar dat mag je verwaarlozen. Want dit is echt een meer dan geweldig boek, een mooi boek, een goed boek, dat bovendien nog eens heerlijk wegleest ook. Laat je niet afschrikken door die 736 bladzijden… Je bent er zó doorheen. Want als je eenmaal begint, het is niet meer weg te leggen.
  *****

 2. Ik ben denk ik Ă©Ă©n van de weinige die dit boek minder goed vond.
  Het begint goed en ik vermaakte me prima, tot ongeveer op de helft.
  Er gebeurde niks, werd langdradig alsof ik telkens hetzelfde gedeelte opnieuw las. Ik kon mijn aandacht er niet meer bijhouden. Aangezien ik nog zo vele mooie boek mag lezen heb ik dit boek dichtgeslagen.
  Misschien dat ik het ooit nog eens oppak. Niet uitgelezen. 2*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: