Sweet sixteen: Dirk Bracke

sweet sixteenSweet sixteen
Van Dirk Bracke

Website: Dirk Bracke

Jaar: 2013
Uitgever: Abimo
211 pagina’s

ISBN:9789059329638
De wereld van de zestienjarige Siska wordt helemaal op haar kop gezet als ze een nieuwe, jonge leraar Engels krijgt. Wat begint als een onschuldige fantasie groeit uit tot een vurige en intense relatie. Siska loopt op wolkjes en weet het al snel zeker: meneer Bolen – of Jonas zoals ze hem na de schooluren noemt – is de man van haar leven.
Maar wat moet ze doen met haar gevoelens voor haar beste vriend Mats? En waarom heeft ze steeds het idee dat haar BFF meneer Bolen aan het verleiden is? Tot overmaat van ramp begint Siska anonieme sms’jes en bedreigingen te krijgen. Zal Siska wel het happy end-verhaal vinden waar ze zo van droomt?

Reactie van het boek door : Clasien *****

Dit is eigenlijk een boek voor 14+, maar zelfs ik vond het behoorlijk heftig. Het is een onstuimig verhaal over gevoelens die geheim moeten blijven, jaloezie en keuzes. Siska wordt verliefd op haar engelse leraar en dit blijkt wederzijds. Er volgt een omstuimige liefdesrelatie. Voor Siska is hij de liefde van haar leven, hij neemt het echter niet zo heel serieus en papt met nog een andere tiener aan, Ruth. Dit heeft grote gevolgen voor alle betrokkenen. Ruth verdraaid de waarheid maar Siska blijft echter vasthouden aan haar eigen keuzes.

bolklein

Een gedachte over “Sweet sixteen: Dirk Bracke

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: