Schuilplaats: Linda Jansma

schuilplaatsSchuilplaats (2013)

Van Linda Jansma

Website:www.lindajansma.nl

Romans 350 pagina’s

Mayke en Han zijn pleegouders van zes kinderen en wonen in een grote boerderij in Friesland. Als hen gevraagd wordt crisisopvang te bieden aan drie zusjes bedenken ze zich geen moment en nemen de meisjes liefdevol in huis. Al snel merkt Mayke dat er iets aan de hand is met de 14-jarige Nikki, het oudste meisje, dat weigert te praten, en krijgt ze het vermoeden dat er veel meer speelt dan een uithuisplaatsing van drie mishandelde kinderen. Dan verdwijnt één van de andere pleegkinderen. Wie heeft hem meegenomen en waarom? En wat is er vier jaar geleden gebeurd dat Mayke zo bang maakt? Uitgever: De Crime Compagnie ISBN: 9789461091055

Mijn reactie van het boek: ***** Op het moment zit ik in de romans,maar wilde gewoon weer eens even wat anders. Ik vond het moeilijk welke ik zou kiezen,zeker toen ik zag dat bij dit boek zulke goede reacties stond. Misschien vind ik het wel niet zo mooi omdat ik dit genre niet meer zoveel lees en dan……? ben ik de enige die negatief is….ja dag daar ga ik niet naar kijken hoor een mening is een mening. Maar wat heeft dit boek me verrast zeg zo mooi hoe de kinderen omringt worden door de liefde van de pleegouders of het hun eigen kinderen zijn. Maar zeker ook erg spannend tot het einde toe,ik heb me wat af zitten puzzelen in het boek zeg. Gewoon top en ik denk dat het boek toch een plaatsje in mijn top tien gaat krijgen tussen alle romans.

6 gedachten over “Schuilplaats: Linda Jansma

Voeg uw reactie toe

  1. Het vergaat mij net zo. Ik lees momenteel vooral romans, maar soms wil je even wat anders. Ik heb van haar nog nooit iets gelezen.

  2. Dit keer ben ik iets minder enthousiast over deze thriller van Linda Jansma. Het verhaal over het pleeggezin en alle dagelijkse dingen is mooi om te lezen, maar meer een roman. De tweede verhaallijn heeft me heel lang gestoord, omdat het eigenlijk niks met het verhaal tot dan toe te maken heeft naar mijn idee. Ik wist niet wie Mus of Roy waren, omdat het verleden nog niet echt duidelijk is van Mayke, Han en Fay. Ook Nelleke is apart. Wanneer Mus op vrije voeten komt, dan komt er spanning in het verhaal. Al met al zeker een goed boek als je niet regelmatig echte thrillers lees. Dit valt wat mij betreft zeker niet onder het genre thriller. Sterren 3,5 maar afgerond naar een 4, omdat ik ook een roman lezer ben en dat gedeelte mij aansprak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: