Kom naar huis: Julie Kibler

3a79b-komnaarhuisKom naar huis (2013)

Van Julie Kibler

Romans

De 89-jarige Isabelle McAllister vraagt haar kapster Dorrie om een grote gunst: ze vraagt haar, een zwarte alleenstaande moeder van halverwege de dertig, om met haar half Amerika te doorkruisen zodat zij in haar geboortestad een begrafenis kan bijwonen. Zonder verdere uitleg. Dorrie, die graag even weg is van alles vanwege de zorgen om haar tienerzoon en nieuwsgierig is naar de geheimen uit Miss Isabelles verleden, stemt toe. Niet wetend dat ze een reis tegemoet gaat die beide vrouwen voorgoed zal veranderen. Tijdens de lange autorit vertelt Isabelle hoe ze als jonge, eigenzinnige tiener in de jaren dertig in Kentucky verliefd werd op de zwarte zoon van de huishoudster, in een tijdperk waarin zo n relatie onmogelijk was. Het verhaal van deze verboden liefde en de tragische gevolgen ervan zetten Dorrie aan het denken. Ze realiseert zich dat het tijd is om een aantal cruciale beslissingen in haar eigen leven te nemen. Kom naar huis is niet alleen een ontroerend verhaal over een onmogelijke liefde, maar ook een bijzondere road trip van twee vrouwen die meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit hadden vermoed.

Uitgever: Ambo
ISBN: 9789047202844
Mijn reactie van het boek *****
Dertig graden en dan met kippenvel een boek afsluiten en een traan die zachtjes op mijn wang naar beneden glijd,nou dat wil toch wel zeggen dat ik het boek geweldig vond.
Voor de mensen die de keukenmeidenroman mooi vonden is dit ook echt aan te raden,eigenlijk vond ik dit nog beter.
Zo mooi hoe het verhaal verteld word in het heden en het verleden,hoe de sfeer vroeger was tussen de blanke mensen en de zwarte.
En de hoofdpersonen in dit boek Isabelle en Dorrie zijn echt mensen waar je van gaat houden.
Een boek om nooit te vergeten.

3 gedachten over “Kom naar huis: Julie Kibler

Voeg uw reactie toe

  1. Prachtige roman over de werelden tussen blank en zwart. Zowel in het heden als het verleden.
    Isabelle verteld haar verleden, tijdens een lange autorit door Amerika, aan Dorrie haar kapster. Bovendien verteld Dorrie haar over haar kinderen en minnaars aan Isabelle. De vrouwen bouwen ondanks het verschil in leeftijdgeneratie een speciale band op. Dit boek heeft veel indruk op mij gemaakt. Aanrader! 5*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: