De vuurtoren van Connemara: Santa Montefiore

10829-vuurtorenDe Vuurtoren van Connemara (2013)
Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2013/2015
Bladzijden: 400

 
Ellen Trawtons leven is achtentwintig jaar lang streng geregisseerd door haar dominante, ambitieuze moeder, en ze staat op het punt te trouwen met een keurige jongeman van wie ze niet houdt. Op een helder moment besluit ze weg te lopen uit Londen, naar de enige plek die ze kan verzinnen waar haar moeder haar niet zal zoeken: Connemara, in het westen van Ierland, waar haar moeder opgroeide, vertrok en sindsdien nooit meer over sprak. In Connemara leert Ellen een grote, warme familie kennen waarvan ze niet wist dat ze die had, en ontdekt ze de hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden. Ze ontmoet er ook de charismatische en controversiële Conor Macausland, die vijf jaar geleden zijn vrouw is verloren toen de vuurtoren om onverklaarbare redenen door brand werd verwoest. Er wordt gefluisterd dat het moord was. Ellens tante doet dat af als kwaadaardig geroddel, en Ellen wordt steeds nieuwsgieriger naar deze geheimzinnige Ier
Mijn mening ster5
Een prachtig mooi verhaal wat je kippenvel bezorgt,het zou zomaar eens echt zo kunnen zijn dat een geest over je waakt ,maar het kan natuurlijk ook anders als een geest zijn geliefde niet kan loslaten.Dit boek heeft mij erg aan gegrepen en verdiend dan ook een plekje in mijn top tien.

2 gedachten over “De vuurtoren van Connemara: Santa Montefiore

Voeg uw reactie toe

  1. Ellen ontsnapt aan de eisen van haar moeder en vertrekt naar Ierland. Daar ontdekt ze dat ze heel veel familie heeft waar ze niks van wist. Ze ontmoet Conor Macausland, die vijf jaar geleden zijn vrouw is verloren, en krijgen een relatie. De ziel van zijn overleden vrouw dwaalt nog rond en kan het niet verkroppen dat Conor een nieuwe liefde krijgt. Een geweldig verhaal. 5*

  2. Mening april 2013
    Verrassend en… wauw! Zo gaat het vaak met boeken van Santa… Ze schrijft liefdesverhalen, maar het verhaal er omheen heeft telkens zo’n andere invalshoek, dat je je wel eens afvraagt of dat echt allemaal door één persoon geschreven kan zijn. Santa speelt in dit boek met spiritualiteit en dat draagt en voedt het verhaal. Ze heeft het prachtig verwerkt en een laten worden met het verhaal er omheen. De hoofdstukken worden afgewisseld door de hoofdpersoon in het aardse leven en de hoofdpersoon in het niet-aardse leven en dat maakt het verhaal juist bijzonder. Het is mooi, het is ontroerend en zoals ik gewend ben van haar boeken, blijf je lezen. Ze is absoluut een van mijn favoriete schrijfsters. En misschien vind ik dit wel een van haar beste boeken tot nu toe.
    *****

    Ik herlas het in mijn vakantie: Dit boek herlezen was een feest en ik zal het nog vaak herlezen. Voor mij is dit echt het mooiste boek dat Santa Montefiore schreef. De Ierse sfeer, het mysterie, het spirituele. Wat een prachtig boek.
    *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: